Nyt voit tunneillamme testata uniikkeja, Suomessa käsintehtyjä joogamattoja!

Meillä on loppukevään aikana Shaolin-salilla neljä (4) kangaspuilla kudottua joogamattoa, joita ohjaajamme ja joogaajat voivat koekäyttää tuntiemme aikana. Matot on tehnyt tekstiiliartesaani Henriikka Välimäki, ja mattojen perusajatuksina ovat kestävyys, pitkä käyttöikä, kierrätysmateriaalit, antoisa värien käyttö ja petratut mittasuhteet.

”Joogamattobuumiini on vaikuttanut ensinnäkin se, että olen kudontapuolella kouluttautunut. Toiseksi, katsoin kolme vuotta sitten TV 1:n Kuningaskuluttajan, jossa kaksi joogaohjaajaa ja yksi joogan harrastaja koekäyttivät ja vertailivat joogamattoja. Vertailuissa toinen ohjaajista nosti tapetille miinuksena sen, että tuotteiden käyttöikä on niin lyhyt, ja minä päätin tehdä joogamaton, joka kestää. Nyttemmin on yleiselläkin tasolla tullut uutta tuulta purjeisiin, kun räjähdysmäisesti kasvavissa muovijätemäärissä media mainitsi ihan erikseen joogamatot”, Henriikka kuvailee.

Testimatot löytyvät joogasalin välinekaapista. Maton voi vapaasti ottaa koekäyttöön joogatunnin ajaksi. Ja koska mattoja on vain neljä kappaletta, muistetaanhan antaa muillekin mahdollisuus koekäyttää mattoa. Testikäyttäjät voivat joogan aikana tehdä huomioita, esim. tuntuuko matto kovalta/ pehmeältä, leveältä/ kapealta, kevyeltä/ painavalta, pysyykö matto asianmukaisesti paikoillaan jne. Omat huomiot ja kommentit voi kertoa suoraan ohjaajalle tai laittaa meille sähköpostitse info@turunjooga.fi. Teemme testaajien kommenteista ja huomioista yhteenvedon kevään loppupuolella ja toivomme, että saamme joogamattokokeilusta artikkelin johonkin suomalaiseen hyvinvointi- ja/tai joogalehteen, jolloin Henriikka saisi matoilleen näkyvyyttä ja Turun Joogayhdistys ja SJL-hathajooga lisäisi samalla tunnettuuttaan.

Tervetuloa kokeilemaan ”räsyjoogamattoa”!