Onko arkesi liian kiireistä? Pitäisikö vauhtia hiljentää? Joskus yhteys omaan sisimpään katoaa arjen vaatimusten, kiireen ja stressin kasaantuessa päälle.

Olisiko nyt uuden vuoden alkaessa aika selättää kiire ja löytää elämään enemmän rauhaa ja tasapainoa?

Miten säilyttää yhteys itsensä kanssa ja miten arjen hajottavat asiat pysyvät oikeissa mittasuhteissa, jotta tärkeimmille ja merkityksellisimmille asioille elämässä jäisi enemmän aikaa?

Jooga auttaa pääsemään yhteyteen – lähestymään sitä omaa koskematonta – sisäistä tilaa, jotta ulkomaailman hajaannuttava vaikutus ei ulottuisi sisimpään.

Löydä elämässä pieniä pysähtymisen paikkoja. Jospa alkaisitkin elää enemmän tietoisena itsellesi. Pysähtyminen – opettele oman tilan ja ajan ottamista tavaksi jokaiseen päivään. Järjestä tapaaminen itsesi kanssa, silloin et ole perheesi tai muun maailman käytettävissä. Laita puhelin äänettömälle, sulje sosiaalinen media.

Käännä aistit sisäiselle taajuudelle. Opettele lähettämään positiivisia viestejä itsellesi. Peukuta omia päivän onnistumisia. Päivitä omat kuulumiset: mitä sinulle oikeasti kuuluu? Miltä sinusta tuntuu ja missä tuntuu?

Joogaa kotona tai ryhmässä. Hengitä, anna energian ja rauhan laskeutua kehoosi ja mieleesi. Ole kiitollinen kaikesta hyvästä elämässäsi.  

Muista, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus – tärkeintä on säilyttää yhteys itseesi.

 

Hyvää Uutta Vuotta toivottaa

Turun Joogayhdistyksen uuden hallituksen puolesta

pj. Jaana Heino-Ellilä